PROGRAM TERKINI LPS IPGKTAR
8 JANUARI - 19 JANUARI 2018

MESYUARAT KUMPULAN ANGGOTA SOKONGAN BIL 1 TAHUN 2018

9 Januari / Bilik Mesyuarat Bunga Raya

Masa : 8.30 pagi - 11 pagi


MESYUARAT STAF AKADEMIK BIL 1 TAHUN 2018

9 Januari / Bilik Mesyuarat Bunga Raya

Masa : 2.15 petang - 4.30 petangBENGKEL STELR STEM

12 Januari / Makmal Fizik 7

Anjuran : Jabatan Sains


TAKLIMAT PENGURUSAN DOKUMEN MS ISO PROSEDUR KERJA PUS 03 (LATIHAN PEMBANGUNAN STAF)

18 Januari / Makmal Komputer MBMMBI

Anjuran : Unit LDP


BENGKEL PENGGUBALAN SOALAN ARAS KBAT OLEH SME DAN IEE SEMESTER 1/2018

18 Januari / Bilik Bestari

Anjuran : Unit Peperiksaan dan Penilaian


TAHNIAH KEPADA : 1) EN. AHMAD SHAH BIN ABU BAKAR (KETUA UNIT LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN), 2) EN. BLAISE LOUIS LIUM (KETUA UNIT KOKURIKULUM), 3) EN. HAMIDON ZAIN BIN MOHAMAD (KETUA UNIT KORPORAT & HUBUNGAN LUAR) & 4) EN. MICHAEL BELEKUM (KETUA UNIT EKSTRA KURIKULUM) atas perlantikan jawatan baru yang berkuatkuasa 2 Januari 2018. Selamat menjalankan tugas dan semoga terus cemerlang !
PERATURAN DAN KEMUDAHAN BERKURSUS DI IPGKTAR

A. PERATURAN SEPANJANG BERKURSUS DI IPGKTAR

Selamat datang diucapkan kepada semua peserta kursus. Terima kasih kerana memilih IPGKTAR untuk perlaksanaan kursus tuan puan. Kami, warga IPGKTAR mengalu-alukan kehadiran tuan puan ke sini. Bagi menjamin keselamatan dan keselesaan tuan puan serta ekosistem yang kondusif, kami memohon jasa baik tuan puan untuk kita sama-sama mematuhi dan melaksanakan peraturan yang disediakan iaitu :

1.   Parkir kereta secara mengundur.
IPGKTAR adalah institusi yang mengamalkan EKSA (Ekosistem Kondusif Sektor Awam) dan telah mendapat pengiktirafan/pensijilan daripada pihak MAMPU. Salah satu amalan EKSA tersebut ialah parkir kenderaan secara mengundur. Oleh itu, semua peserta kursus diminta untuk meletakkan kenderaan di ruang parkir secara mengundur, kemas dan tertib. 

2.   Tempat parkir kereta.
Peserta kursus diminta untuk meletakkan kenderaan di tempat yang disediakan iaitu di hadspan Pusat Islam IPGKTAR (masjid), di hadapan Dewan Sri Samarahan (dewan utama), di hadapan gimnasium atau di depan astaka (bahagian belakang kampus). Peserta kursus dilarang sama sekali untuk meletakkan kenderaan di tempat parkir yang berlabel staf IPGKTAR terutamanya di kawasan blok pentadbiran, kawasan kantin dan kawasan perpustakaan.

3.   Merokok dan minuman keras 
Peserta kursus adalah dilarang untuk merokok dan membawa minuman keras sepanjang berada dalam kawasan IPGKTAR.

4.   Penjimatan elektrik dan air
Peserta kursus diminta untuk menggunakan kemudahan elektrik dan air di bilik penginapan dan bilik kuliah/kursus dengan cermat. Pastikan suis lampu dan kipas ditutup selepas digunakan.

5.   Penggunaan bilik penginapan
Peserta kursus diminta untuk menggunakan kemudahan penginapan yang disediakan di blok KDP (Kursus Dalam Perkhidmatan) dengan cermat, menjaga segala peralatan yang disediakan seperti katil, kerusi, meja dan alatan dalam bilik mandi dengan baik. Pastikan sampah dibuang ke dalam tong sampah. Sila lapirkan kerosakan atau sebarang masalah yang dihadapi dengan urusetia kursus atau kepada Penyelia Asrama untuk tindakan selanjutnya.

6.    Waktu kelur masuk kampus
Pintu gate utama IPGKTAR dibuka seawal jam 6 pagi hingga 11 malam sahaja. Selepas jam 11 malam, pintu gate utama akan dikunci dan peserta kursus diminta untuk membuka sendiri dan memaklumkan kepada pengawal bertugas untuk masuk atau keluar kawasan kampus.

7.    Etika pakaian dan tatasusila
Peserta kursus diminta untuk menjaga etika pakaian mengikut garis panduan sebagai penjawat awam : tidak memakai pakaian yang menjolok mata, pastikan sentiasa kemas dan sesuai. Peserta kursus juga diminta untuk berkelakuan baik selanjang kursus, menghormati peserta kursus lain, tidak membuat kacau atau melakukan sebarang aktiviti yang boleh mengganggu ketenteraman orang lain.

Selamat berkursus.

Semoga tuan puan berpuas hati dan gembira sepanjang berada di IPGKTAR. ------------------------------------------------------------------------------------------B.  KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN UNTIK PESERTA KURSUS.


1. BLOK PENTADBIRAN IPGKTAR2. UNIT LATIHAN DALAM PERKHIDMATAN3. PUSAT ISLAM4. BILIK MESYUARAT UTAMA (BILIK BUNGA RAYA)5. DEWAN KULIAH (ASAJAYA DAN SADONG JAYA)

6. DEWAN SRI SAMARAHAN
7. PERPUSTAKAAN HAMSIAH8. ASRAMA PELAJAR
9. BILIK PENGINAPAN KURSUS DALAM PERKHIDMATAN (KDP)


10. BILIK BESTARI

11. BILIK KULIAH12. BILIK TERATAI

13. MAKMAL SAINS (FIZIK, KIMIA DAN BIOLOGI)
14. MAKMAL KOMPUTER15. BILIK MUZIK16. ASTAKA SUKAN

17. GELANGGANG SUKAN
18. GIMNASIUM

19. KANTIN

20. KEMUDAHAN PARKIR KERETA YANG BANYAK (PARKIR SECARA MENGUNDUR / ZON EKSA)

21. TANDAS YANG BERSIHNo comments:

Post a Comment

22 Januari 2018 (Isnin) : Taklimat Penerangan Mengimbas Kehadiran Secara QR Code Kepada Setiausaha Jawatan Kuasa

Program : Taklimat Penerangan Mengimbas Kehadiran Secara QR Code Kepada Setiausaha Jawatan Kuasa Tarikh : 22 Januari 2018 (Isnin) Masa ...